Reteta de astazi,este o reteta simpla si foarte gustoasa.Este vorba de faimoasele galuste cu fructe adica GOMBOTI.
Am ales sa folosesc piersica la conserva desi reteta originala sa zic asa este cu prune.Se poate face atat cu fructe din conserva cat si cu fructe proaspete,am sa va las mai jos reteta mea si cateva poze cu opera mea.
INGREDIENTE : 500 gr cartofi
200-250 gr faina
2 oua
Sare,3-4 linnguri de zahar
7-8 linguri pesmet
Scortisoara
Piersici din conserva
COMPOZITIE: Se fierb cartofi cu putina sare apoi se piseaza,dupa ii amestecam cu faina si ouale pana obtinem o pasta putin lipicioasa.
Pesmetul si zaharul se rumenesc putin.
Piersicile le taiemn bucati mici si le punem scortisoara dupa gust.
1) Incepem sa modelam mingiute mici in care punem bucatele de piersici (putem umezi palma cu putina apa)
2) Le punem la fiert in apa clocotita si le lasam pana se ridica la suprafata.
3) Iar ultimul pas este trecerea lor prin pesmet.
Atata tot ! Pofta buna !
Am ales sa folosesc piersica la conserva desi reteta originala sa zic asa este cu prune.Se poate face atat cu fructe din conserva cat si cu fructe proaspete,am sa va las mai jos reteta mea si cateva poze cu opera mea.
INGREDIENTE : 500 gr cartofi
200-250 gr faina
2 oua
Sare,3-4 linnguri de zahar
7-8 linguri pesmet
Scortisoara
Piersici din conserva
COMPOZITIE: Se fierb cartofi cu putina sare apoi se piseaza,dupa ii amestecam cu faina si ouale pana obtinem o pasta putin lipicioasa.
Pesmetul si zaharul se rumenesc putin.
Piersicile le taiemn bucati mici si le punem scortisoara dupa gust.
1) Incepem sa modelam mingiute mici in care punem bucatele de piersici (putem umezi palma cu putina apa)
2) Le punem la fiert in apa clocotita si le lasam pana se ridica la suprafata.
3) Iar ultimul pas este trecerea lor prin pesmet.
Atata tot ! Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu