Etichete

sâmbătă, 31 mai 2014

Despre Curcuma (turmeric , sofran indian )

Denumire populară: șofran indian.
Descriere : plantă erbacee de 60 – 90 cm înălțime cu frunze lungi lanceolate de culoare verde deschis. Florile alb gălbui apar pe o tijă cu aspect de spic. În vârful spicului bractele de culoare albă sau alb roz dau impresia unei flori mari cu multe petale. Nu produc semințe viabile.
Durata de viață: plantă perenă.
Origine: Sudul Asiei
Temperatură: are nevoie de temperaturi între 20 °C si 30 °C .
Înmulțire: având în vedere că planta nu produce semințe viabile, se înmulțește prin replantarea rizomilor.
Beneficii: rizomii sunt recoltați, fierți câteva ore, uscați în cuptoare și apoi măcinați într-o pudră galben-portocalie. Praful de curcuma se utilizează ca ingredient de bază în bucătăria asiatică, ca și condiment (ingredient esențial al preparatelor de curry) sau colorant alimentar. În medicina Ayurvedică este folosit ca antiseptic, antibacterian și antiinflamator. Cercetări actuale sugerează posible efecte pozitive în lupta împotriva cancerului, a bolii Alzheimer și a bolilor de ficat.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu