Etichete

sâmbătă, 15 martie 2014

Mini - eclere !!!

Buna,vreau sa precizez ca imi plac foarte multe eclerele si tot ce se poate face cu crema de vanilie ,aceasta este a 2-oara cand le pregatesc si sunt foarte multumita de rezultat ,de data aceasta. M-am gandit sa impart si cu voi   eclerele :))) adica  reteta :p .
Pentru eclere cu crema de vanilie aveti nevoie de :
INGREDIENTE :
                         ALUAT COJI DE ECLERE - 4 oua potrivite medii
                                                                    - 200 gr de faina ( 5  - 6 linguri )
                                                                    - 100 ml ulei ( aproximativ un pahar de 150)
                                                                    - 100 ml lapte
                                                                    - 100 ml apa
                                                                    - un praf de sare
                       CREMA - 500 ml lapte ( 2 cani )
                                     - 3 galbenusuri de ou
                                     - 30 gr de faina ( o lingura  cu varf
                                     - 30 gr amidon (o ling. cu varf ) daca nu aveti puneti tot faina
                                     - 100 gr  de zahar ( 4 linguri rase )
                                     -  1 pastaie de vanilie sau  jumatate
Prepararea cojilor de eclere : Intr-o craticioara punem laptele +apa +ulei +sare si lasam sa se incalzeazca pana incepe sa fiarba apoi adaugam si faina toata si amestecam pana obtinem o pasta groasa ( patasu )vedeti poza.
Lasam sa se raceasca apoi adaugam pe rand (atentie ) cate un ou din cele 4 pana se incorporeaza fiecare si ne iasa crema putin tare sa o putem modela .
Pregatim cuptorul la 200 de grade si incepem sa facem eclerele intr-o tava cu hartie .
Cand cuptorul e incalzit, introducem tava la 200 de grade pentru 10 min apoi la 180  gr inca aproximativ 15 min. ( sa nu deschideti usa cuptorului deloc , se vor lasa ) dupa ce se racesc le vom taia de jumatate si sunt gata pentru a le umple .
Prepararea cremei de vanilie : Intr-o craticioara punem laptele la foc cu pastaia de vanilie pe foc mic, pana cand se va incalzi laptele putem prepara intr-un bol galbenusurile+ zaharul+ faina + amidonul .
Cand laptele face bule mici pe margini, se iau  3 linguri de  lapte  si le punem in bol peste oua si restul, amestecam putin compozitia apoi turnam peste lapte si amestecam incontinu sa nu se prinda pana se face crema ca o budinca mai groasa . Dupa ce se raceste crema o mixam cu putina frisca si e gata pentru umplut eclerele.
DUPA CE ATI TAIAT ECLERELE LE UMPLETI CU CREMA DE VANILIE SI DEASUPRA PUTETI ORNA CU CIOCOLATA .
Cam atat fetelor !!!  Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu